21

8.7K 410 56
                                    

De volgende morgen :

Ik opende mijn ogen en zag Amel naast me slapen net een varken. Ik begon te lachen en nam mijn gsm erbij. Het was nog maar half 10, maar slapen zat er niet meer in dus besloot ik maar om op te staan.

Ik stond op en liep de badkamer in. Na mezelf een beetje verfrist te hebben, liep ik de trap af en besloot om een lekkere ontbijttafel klaar te maken aangezien niemand nog wakker was. Ik begon met het fruit te snijden, ja lekker gezond doen na al die vetten die ik gister avond heb gegeten. Ik maakte een smoothie, mini pancakes en legde alles klaar op tafel.

Mijn moeder kwam rond 10 uur naar beneden. "Heb jij dit gedaan?" vroeg ze met een glimlach. "Nee sinterklaas is effe snel langskomen" Ze gaf me een speelse klap en liep de keuken in. Ze hielp me met alles naar binnen brengen en niet veel later, kwam Amel ook naar beneden. 

"Goeiemorgenn!" riep ze. "Sbah el gheer" Ze gaf mij en mijn moeder een kus en nam meteen plaats aan tafel. "Hmmm ziet er heerlijk uit mama" "Ilham heeft het gemaakt" zei me ma die  ook aan tafel ging zitten. "Hayhay"

"Dames, vandaag gaan we bij galto Latifa op bezoek" zei me ma. "Echt??!" vroeg ik. Ze knikte. Galto Latifa is mijn tante, het is praktisch de enige familielid waar we nog 'veel' contact mee hebben. Ze heeft 2 dochters en 2 zonen. Safae & Saliha en Redouane & Nassim. Ze zijn allemaal ouder dan 17. De oudste is Safae, zij is 21. Ik kom het best overeen met haar.

Na het ontbijt, ruimde Amel de tafel op terwijl ik lui op de bank zat. "Meisjes we vertrekken om 14 uur, zorg dat jullie klaar zijn he" zei me ma. "Jaaa" riepen we.

13u45 :

Ik heb nog een kwartiertje om me klaar te maken. Ik doe snel, voor me ma weer gaat zagen dat ik altijd te laat ben. Ik trok een zwarte spijkerbroek met een scheur aan de knie met een oversized beige sweater. Ik stak mijn haren in een knot en trok mijn zwarte vans aan. Ik bracht wat mascara en high light aan en spoot nog een lekker geurtje.

Ik hoorde me ma mijn naam al roepen. "IK KOMM!" riep ik en nam mijn gsm. Ik liep naar beneden. Amel en mijn ma waren alvast naar de auto gegaan. Ik sloot de deur achter me dicht en liep ook snel naar de auto.

Ik stapte achteraan in en we vertrokken naar mijn tante. Ze woont ongeveer een kwartiertje met de auto van ons. Niet zo ver, maar ook niet te dicht. Amel stak wat muziek op en we begonnen mee te zingen.

Aangekomen bij mijn tante, parkeerde me ma de auto en we stapten af. Ik was wel een beetje zenuwachtig, want heb ze al maanden niet gezien. Mijn ma liep voorop en belde aan. Ongeduldig, stonden we te wachten.

De deur werd opengetrokken en ik zag mijn tante. Ze had een big smile op haar gezicht, oh wat ben ik blij om haar weer te zien. Ze groette ons uitbundig en we liepen naar binnen. Ik trof 3ami Naim (haar man) aan en groette hem ook. "Zet jullie, zet jullie" zei galti Latifa lief. Ik ging zitten. Me ma gaf haar nog een pakketje. "Samira shokran, moest echt niet" zei ze. "Ewa safe, is kleinigheidje hoor haha" "Shokran"

Ze bracht etay en koekjes naar binnen. Me ma hielp haar mee. Niet veel later kwam Saliha naar beneden. Zij is even oud als Amel, dus komen zij het best overeen. "Salam" zei ze en groette ons ook uitbundig. "Alles goed? Hoe gaat het met jullie, lang geleden!" zei ze met een glimlach. "El hamdoulilah schat" zei me ma. "Waar is Safae?" vroeg ik. "Ze is gaan werken, ze komt vanavond pas thuis" zei galti. "Ohw" "Mama heb je ze het goeie nieuws al verteld?" vroeg Saliha. We keken haar niet begrijpend aan. "Oh ja" zei galti en begon te lachen. "Safae gaat binnenkort verloven" zei ze met een glimlach. "YOEYOEYOEYYY!" joelde mijn ma. "Mabrouk mabrouk!" Omg wat ben ik blij voor haar! Ze is een hartstikke mooi en lieve dame, ze verdient het beste.

Na wat gekletst en gelachen te hebben, kwam Nassim naar binnen. Hij is even oud als mij. "Ewa galto Samira!" zei hij tegen me ma en knuffelde haar. "Awww Nassim alles goed? Zo gegroeid man" Ze bleven elkaar uren knuffelen haha. Daarna kwam hij naar mij en Amel en groette ons ook. "Fain Redouane?" vroeg zijn ma. "Hij komt zo" "Ah oke, moet je thee hebben?" Hij knikte en kwam naast mij zitten.

"Ewa Ilham, zo lang geleden he" zei hij. Ik knikte. "Zeg dat wel" "Jullie wonen nu in Brussel heb ik gehoord?" "Jup" "Nice dan kunnen we elkaar vaker zien" "Haha jup!"

Het beloofde een gezellig dagje te worden. We hebben wat bijgepraat en goed gelachen. Ik ben zo blij dat ik ze allemaal heb gezien. Het zijn allemaal 1 voor 1 schatjes en ik ben echt blij dat we nog contact hebben met hun.

Rond een uur of 8, besloten we maar om naar huis te gaan, want het begon donker te worden. We namen afscheid van ze en gingen de deur uit.

"Ahlala dat was gezellig" zei me ma onderweg naar de auto. "Inderdaad" "En Nassim is echt een mooie jongen geworden" zei ze. "Hahaha dat dacht ik ook! Maar ik dacht is mijn neef, dus ik zeg niks" zei Amel. Ik begon te lachen. "Hij is inderdaad geen lelijkerd"

Thuis aangekomen, trok ik mijn pyjama aan en ging in bed liggen voor de rest van de avond. Ik dacht na over ons bezoekje vandaag. Hoe blij ik was om ze terug te zien en die sfeer terug te hebben. Jullie vragen zich zeker af, waarom we geen contact meer hebben met onze familie. Dat is simpelweg omdat ze mijn moeder in de 'steek' hebben gelaten toen zij het meest hulp nodig had.

Mijn moeder heeft een moeilijke verleden gehad, ze is op haar 18de getrouwd en zwanger geraakt door een man die haar elke dag sloeg en soms zelf het ziekenhuis in sloeg. Tot de dag van vandaag, heeft ze nog littekens. Ze is weggelopen van haar man en thuis simpelweg om weg te geraken van al die problemen en miserie. Mijn oma vond dat allemaal niet kunnen dat een getrouwde vrouw met een kind wegloopt van huis zonder iets te zeggen of laten weten. (Mijn oma wist natuurlijk niet wat er echt aan de hand was dat mijn vader haar elke dag sloeg). Toen mijn moeder na een jaar terugkeerde en wou scheiden. Gooide mijn oma haar de deur uit en mocht ze niet meer terugkomen. Vanaf dan woont mijn moeder op haar eentje samen met ons. Mijn vader heeft haar en ons in de steek gelaten en is hertrouwend met een ander.

Mijn moeder heeft ons alleen opgevoed. Tot op de dag van vandaag, voedt zij ons op en komen we niks te kort el hamdoulilah. Ze werkt er hard voor. Soms zijn er wel tijden dat we het moeilijk hebben, maar el hamdoulilah ten alle tijden. Ik bedank mijn moeder voor alles en inshallah maak ik haar ook ooit eens trots. Ik wil haar niet kwetsen met domme dingen, ze is al genoeg gekwetst geweest. Mijn moeder heeft al genoeg moeilijke en pijnlijke periodes gekend met mijn vader.

Misschien dat jullie nu begrijpen waarom ik zo'n afkeer heb voor jongens. Mijn vader sloeg mijn moeder elke dag en maakte haar zwart bij haar eigen familie. Ik als klein kind, heb dit allemaal moeten meemaken. Al was ik nog een baby, toch heb ik de liefde niet gekregen van een vader die een normale baby wel moet krijgen. Gelukkige kreeg ik de liefde van mijn moeder, die nog altijd evenveel liefde toont. Ik hou van haar en dat tot de dag van mijn laatste adem.








Nieuwe stad, nieuw leven?Where stories live. Discover now