58

6.2K 358 43
                                    

De volgende morgen werd ik wakker en nam een douche. Erna ging ik naar beneden en ontbeet met mijn ma.

"Waar is amel?" Vroeg ze. "Ze ligt nog te slapen" "het is bijna 12 uur ga maak haar wakker" "uh nee nee ze heeft hoofdpijn" loog ik. Moest ze eens weten...

Na het ontbijten, ruimde ik op en liep naar boven. Me moeder doet raar. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar ze doet raar.

Mohim ik ruimde mijn kamer op lekker met luide muziek want dat was echt nodig. Morgen ga ik me gaan inschrijven op de hoge school. Ik ben wel blij, eindelijk klaar met school. Gewoon nog 3 jaartjes volhouden en dan finitooo!

Er werd op mijn deur geklopt. "Ja" riep ik. Me moeder kwam binnen. Ze ging zitten zonder iets te zeggen. Zie wollah ze doet raar.

"Wat is er" vroeg ik. Ze keek me lang aan. "Ik wil je iets zeggen" "ja zeg maar" "Ik heb een vriendin ze heet Saliha" "ja" "en ze heeft een zoon van 22 die..." "wait haha je gaat toch niet zeggen wat ik denk he mama?" "Luister, hij is een goeie jongen" "ja dat zijn ze allemaal in het begin" "ik heb hem gezien en hij is serieus" "mooi zo, maar ik wil niet" Ze keek me zielig aan. "Mama ik ben 18, hoezo ga je me uithuwelijken?" Ze schudde haar hoofd. "Ik zie dat het je pijn doet dat Youssef er niet meer is en misschien kan hij je hem doen vergeten" Ik schudde lachend mijn hoofd. "Nee mama ik vergeet Youssef nooit, al ben ik getrouwd en heb ik kinderen" Ze hief haar schouders op. "Oke dan zijn we uitgepraat" zei ze en stond op.

Wtf me ma wil me gewoon uithuwelijken aan een random guy? Me ma is totaal niet zo van die types. Ze is zo openminded en nog jong, waarom zegt ze zulke dingen dan. Heeft ze serieus medelijden met me voor Youssef? Ik kan het wel aan hoor, hij komt ooit wel terug. Althans, dat hoop ik...

Ik zat eventjes op mijn bed te denken en stond weer op. Nee man een jongen mag geen invloed hebben op mijn leven. Dat heb ik heel mijn leven al gezegd. Dus waarom zit ik hier dan als een dode plant. Ik moet iets doen met mijn leven. Ik ga hard werken, mijn dromen waar maken inshallah en mama trots maken ❤️.

Amel :

Ik stond op en het eerste waaraan ik dacht was mo. Ik greep naar mijn gsm en belde hem. Hij nam niet op, sowieso ligt hij nog te slapen. Ik liep naar beneden en zag me ma voor de tv zitten. "Ewa sbah elgheer is bijna 15 uur?" "Ja was echt moe" Ze zuchtte en ik liep de keuken in.

Ik ontbeet en liep terug naar boven. Mo belde net, dus nam ik op. "Hey schatje" zei ik. "He" zei hij met een zware stem 👅. "Goed geslapen?" vroeg ik. "Ja jij?" "Ja hmdlh" "ik kom je straks halen oke?" "Uhm is goed voorwat?" "Verassing" "we gaan naar Naim ofso toch?" "Nee gewoon wij tweetjes" "awww oke" "tot straks" "doei" zei ik en legde af.

Ik sprong meteen de douche in en maakte me klaar voor vanavond. Eindelijk een date. Zolang geleden. Een beetje Q-time with bae 💍.

Ik wikkelde een handdoek om me heen en verzorgde mijn haren en gezicht. Zingend liep ik naar mijn kamer en zag Ilham zitten op mijn bed.

"A3oedoebillah wat doe jij hier" Er hief haar schouders op. "Wat is er?" vroeg ik. "Gewoon ik verveel me" "Ben je zeker" Ze knikte. Ik ging naast haar zitten.

"Je ruikt lekker" zei ze. "Thankyouu" zei ik en stond op. Ik ging voor me kast staan en bleef zoals elk meisjes uren staren naar mijn kleren.

"Pfff ik weet niet wat ik moet aandoen" zei ik. "Voorwat?" "Idk mo gaat me verassen" "ohw uhm kleed je classy aan" "nah ik ga me gewoon normaal kleden" zei ik en nam een gescheurde jeansbroek uit mijn kast met een babyblauwe off shoulders shirt. Ik kleedde me aan en voelde Ilham me lang aanstaren.

"Ben ik interessant" zei ik. Ze lachte. Ik ging voor me make up tafeltje zitten en begon me een beetje op te maken, gewoon de basics.

Ilham kwam achter me staan. "Mag ik je high light doen" Ik knikte en gaf haar de borstel.

"Klaar!" Riep ze. Ik keek in de spiegel en damn my high light is slayinnn. "Thanks sis" zei ik en stond op. Ik gaf haar een kusje.

Ze keek me met glinsterende oogjes aan en nam me stevig vast in haar armen. Ze snikte. "Huil je?" Ze antwoordde niet. "Ilham wat is er?" Vroeg ik bezorgd en trok me weg. "Niks niks ik mis Youssef gewoon echt zo hard, kon ik hem maar 2 minuten zien en zeggen dat ik van hem hou" "awww schatje ik beloof je dat hij terugkomt, ik ga er alles voor doen om hem te... ik bedoel ik hoop datie terugkomt" wejoow bijna ging ik mezelf exposen. Ze knikte en gaf me nog een knuffel.

Ik spoot nog een geurtje, nam mijn tas en stak daar alle nodige spulletjes in en belde mo.

Hij was ook klaar en ging me zo meteen komen halen.

Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu