122

6.2K 401 106
                                    

Thuis aangekomen, was de helft al weg. Alleen mijn 2 tantes waren, de moeder van Youssef en mijn 3 nichten. Ik ging bij ze zitten en begon mee te praten. De moeder van Youssef kan het goed vinden met mijn ma, wat dus al een goed begin is. Dames ik kan het nog niet geloven, maar binnen een paar maanden ben ik getrouwd met Youssef!!

Die nacht ging ik met een heerlijk gevoel slapen. Eindelijk heb ik mijn geluk gevonden.Ook al heeft hij me veel aangedaan, ik laat het allemaal achter in het verleden. Mensen maken nou eenmaal fouten en als Allah swt ons vergeeft, wie ben ik dan om niet te vergeven.

Volgende morgen :

Ik werd wakker en zag dat ik een aantal berichten had van Youssef. Ik glimlachte en stuurde hem een berichtje terug. Ik stond op en liep naar de badkamer, deed mijn ochtendroutine, etc...

Ik ging naar beneden. Niemand was wakker, behalve mijn moeder. Ik nam wat te eten en ging naast haar zitten. "Safe mijn 2 dochtertjes verlaten me" zei ze. "Omg mama zeg dat niet" zei ik en knuffelde haar. Ze begon te lachen. "Ewa safe, ik ben meer dan gelukkig voor jullie wollah" Ik gaf haar een kusje. Mijn mama, mijn alles!

"Mama, Youssef zei dat hij zo snel mogelijk wil trouwen" zei ik. "Wat is zo snel mogelijk?" "Volgende maand" "Dat is toch onmogelijk" "Hoezo?" "Voorbereidinge, etc..." "Ja daar zou hij dus voor zorgen" "Hmmm" "Ja, hij wil geen tijd verliezen zegt hij" "Ewa is jullie trouw, jullie beslissen" zei ze.

"Ben je er wel klaar voor?" vroeg ze. "Voor wat?" "Trouwen in het algemeen" Ik knikte. "Ik hou van hem sinds mijn 17de en nu ben ik 23 en nog steeds hou ik van hem" Ze begon te lachen. "Ik ben blij voor je schat" zei ze en gaf me een kusje. Ik nam haar in mijn armen en voelde mezelf emotioneel worden, maar ik hield mijn tranen in.

Voor de rest van de dag gebeurde er niks speciaals buiten dat mijn oma en tantes op bezoek kwamen. Het was gewoon een gezellig familiedagje.

23u55 :

Er werd aangebeld. Wie thafuck komt er nu op dit uur. Ik ging opendoen en zag Adnane met Nassim (mijn neef) Ik heb hem zolang niet gezien omg. "Nassimm!" riep ik blij en knuffelde hem. Hij was ook blij om mij te zien en knuffelde me terug. "Kifesh faynn al die tijd!" zei ik. "Ja heb een tijdje in het buitenland gewerkt" "Oh daarom en Redouane? Alles goed met hem?" vroeg ik (dat is zijn broer). "Gaat goed hmdlh" zei hij. "Kom in" zei ik.

We liepen naar binnen. We gingen zitten in de woonkamer samen met mijn ma en Amel. We dronken etay en kletsten wat bij.

"Heb gehoord dat je gaat trouwen?" zei Nassim. Ik knikte. "Mabrouk a bolle" "Thanks" "En jij nog geen vrouwtje gevonden?" vroeg me ma. "Nog niet, ben opzoek" "Zoektocht" "Precies"

Mijn gsm rinkelde. Ik nam op en ging in de gang staan. Het was Youssef. "Salam" zei ik. "Walikoum Salam waar ben je?" "Thuis" "Oke, morgen kom ik je halen" "Waarom?" "Gewoon wat gaan eten en dingen bespreken" zei hij. "Om hoe laat?" "18uur?" "Goed" "Ik hoor mannenstemmen ben je zeker dat je thuis bent?" "Jahaaa dat is mijn broer en mijn neef" "Hmmm ok tot morgen dan" "Beslema babe" Hij legde af en ik ging terug naar de woonkamer.

"Wie was dat?" vroeg Adnane. "Youssef" "Tsss en jij die zei dat je niet van hem hield" "Hou je bek" "Tegen wie zeg je hou je bek?" "Tegen jou" Hij stond op en sprong op mij. "MAMAAAAA!!!" riep ik. "ADNANE LAAT HAAR MET RUST OF IK KOM JE HAAR 1 PER 1 UITTREKKEN!" riep ze. Hij liet me los. "Je hebt geluk dat mama hier is" zei hij. Ik glimlachte. Mijn mamatje xx


Een klein deeltje voor vrijdagavond x

Nieuwe stad, nieuw leven?Where stories live. Discover now