76

5.7K 334 48
                                    

"Wat wil je" antwoordde ik bot. "Ik heb je gemist" "Leuk voor je" "Ilham serieus? Waarom geef je me nooit een kans" "Waarom zou ik je er 1 moeten geven?" "Omdat ik echt serieus met je ben" Ik begon te lachen. "Mohim ik ben nu aan het rijden, ik bel je straks wel" "Maar..." Ik legde af voor hij verder kon spreken.

Ik kwam in mijn straat aan en parkeerde mijn auto. Ik heb btw een zwarte golf 7, voor de mensen die dat willen weten. Ik stapte dus af en haalde ondertussen mijn sleutels uit mijn tas. Ik ging naar binnen en trok mijn schoenen uit. Ik liep verder naar de woonkamer en groette mijn ma. "Heb je honger benti?" vroeg ze. "Nee shokran heb op me werk al gegeten" zei ik en liep naar boven.

Ik kleedde me om en ging op mijn bed liggen. Ik snapte wat met mijn vrienden toen Yanis me weer belde. Ik twijfelde lang, maar nam uiteindelijk wel op.

"Ilham" "Ja" "Leg aub niet neer" "Praat dan" "Gaat alles goed met je?" vroeg hij. "Ja met jou" "Ja hmdlh, wat ben je aan het doen?" "Ben net thuis" "Waar was je?" "Werk" "Hoe was je dag?" "Goed" Hij zuchtte. "Wat" "Je doet echt moeilijk" "Als jij dat vind" "Waarom kan je gewoon is niet normaal doen" zei hij. "Wat doe ik dan verkeerd?" "Dat weet je zelf wel goed genoeg" "Oke" antwoordde ik droog. "Doe is effe normaal en gedraag je als een volwassene!" zei hij boos. "Uhm? Ik gedraag me hoe ik wil, heb niemand nodig die me zegt hoe ik me moet gedragen en trouwens als je het niet leuk vind, kan je ook gewoon afleggen" "Taz met jou valt er gewoon niet te praten" zei hij en legde af. Ik rolde met mijn ogen en stond op. Ik liep naar de badkamer en haalde mijn make up af, poetste mijn tanden, etc...

Daarna kroop ik lekker me bedje in en dacht nog aan Yanis. Kan me eigenlijk echt niet schelen wat hij van me vind. Hij forceert zoveel, als ik niet wil, dan wil ik toch niet. Mohim daarna sloot ik me ogen en viel ik in no time in slaap.

Paar dagen later : Zaterdag

Amel :

Ik stond om 9u00 op want om 10 uur moest ik op mij werk zijn. Buiten dat, ga ik vanavond bij mo's zijn ouders langs. Ik ga niet liegen, ik stres kapot hard. Want de volgende stap is denk ik de handvraging. Als ik er gewoon aan denk, krijg ik rillingen. Niet te geloven dat de tijd zo snel voorbij gaat.

Ik stond dus op en maakte me klaar. Ik trok mijn uniform aan en stak mijn haren in een knot. Ik trok mijn lederen vest aan en liep naar beneden. Ik bekeek mezelf in de spiegel en zag er uit net een zombie. Ik had niet eens make up aan ofso, maar ja schijt ik ga toch maar gaan werken.

13u30 :

Ik viel bijna in slaap, toen er een jongeman aan mijn kassa kwam staan. Wtf hij was kk knap wow. Hij had een mooi afgelijnd baardje, licht bruine ogen, dégrade bas (opscheertje) en hij was mooi lang. Hij had een jeans broek aan met een witte ralph lauren polo shirtje. Hij was gewoon die typische insta knapperds. Dus ik scande zijn boodschappen, terwijl ik zijn blik op mij voelde branden. Wejow als mo hier was, wollah hta hij ging mij en hem vloeren tegelijk vloeren.

"Dat is dan 10 euro 45 aub" zei ik verlegen. Hij gaf me een brief van 20, terwijl hij me nog steeds aanstaarde. Ik voelde mezelf rood worden, kan er niet tegen als mensen zo staren.

Ik gaf hem zijn geld terug en glimlachte vriendelijk. "Ben je niet het zusje van Ilham?" vroeg hij opeens. Omg zo eng, vanwaar kent hij haar. "Uh jawel waarom?" Hij glimlachte. "Je lijkt veel op haar" "Hoor ik wel vaker, maar wie ben jij?" "Yanis" Yanis! Yanis daar had Ilham me al eens over verteld. Hij wou toch met haar trouwen ofzo iets.

"Ohw jij" zei ik. "Ja heeft Ilham al over mij verteld?" vroeg hij met een grijns. "Ik hoorde haar gewoon eens praten met Nisrine en je naam kwam naar boven" "Wat zei ze dan?" "Dat weet ik niet meer" "Hmmm oke, wil je haar de groeten voor me doen?" "Ja" "Fijne dag nog" zei hij met een lieve glimlach. "Dankje" zei ik. Hij ging weg en ik scande eventjes zijn kontjeeeuuu.

Hij is echt lief en nog eens knap ook. Waarom doet Ilham dan zo moeilijk? Sowieso omdat ze nog niet over Youssef heen is, maar ze wacht al 4 jaar op hem. De laatste keer dat ik hem zag, vroeg hij niet eens achter haar... Pfff ze verdient dit niet. Zij heeft nooit de liefde van een echte man gekend, want er bestaat niks beter dan dat. Een man waarbij je je beschermt en goed voelt. Ik hoop echt dat ze er ooit 1 gaat vinden, want ze verdient het echt.

17u00 :

Ik was dus klaar met werken en liep naar huis, toen mo me belde. "Salam" zei ik. "Walikoum salam schat alles goed?" "Ja met jou?" "Ja hmdlh, ben je al klaar met werken?" "Ja ben omw home" "Oke ik kom je rond 18 uur halen goed?" "Ja is okey" "Safe tot straks" "Doei babe" Ik legde af en liep vrolijk naar huis. Ik ga me toekomstige schoonouders zien!!

Ik kwam thuis aan en liep gelijk naar de badkamer. Ik kleedde me uit en sprong de douche in. Toen ik klaar was, wikkelde ik een handdoek om me heen en liep naar mijn kamer waar ik een schone bh en onderbroek aandeed.

Ik hoorde de voordeur opengaan, of wel is het Ilham of wel mijn ma. Ik trok mijn deur open. "MAMAA?!" riep ik. "Nee ik ben het Ilham" "Ohw oke" Ik deed mijn deur weer dicht en trok mijn kast open. Ik nam er een zwarte spijkerbroek en een witte shirt uit.

Ik trok mijn kleren aan (omslag) en ging voor de spiegel staan waar ik me lichtjes opmaakte. Niet te hayek, voordat ze denken dat ik een pop ben. Vervolgens stak ik wat mousse in mijn haren en trok mijn lange bruine jas aan.

Ilham kwam intussen naar binnen. "Wow wow je ziet er goed uit" "Dankje" zei ik blij. "Naar waar ga je?" "Mo zijn ouders" "Oh ja!" "wollah ik stres dood" zei ik. "Je ziet er goed uit dus no stres needed!" "Maar stel ze vinden me niet leuk ofso" "Amel niet zo denken! Wees gewoon jezelf en ze zullen je zeker leuk vinden" "Ik hoop het" zei ik en knuffelde haar.

"Btw mag ik je channel parfum aandoen" vroeg ik. "Ja hij is in mijn kamer" Ik liep naar haar kamer en ze volgde me. "Ohja Ilham" zei ik. "Ja" "Vandaag kwam Yanis naar me toe. "Yanis?" herhaalde ze en haar ogen werden groter. "Ja hij is kapot knap omg" Ze rolde met haar ogen. "Effe serieus, waarom geef je hem geen kans" "Omg ga je ook al beginnen, wat heeft hij jou gezegd?" "Niks alleen dat ik je de groeten moest doen" Ze zuchtte. "Wollah Ilham hij is echt lief en trouwens o..." Ik hoorde de voordeur open gaan. "Salam!" riep mijn ma. "We praten er straks wel over" zei ik en liep naar beneden.

"Hayhay waarom zie jij er zo goed uit" Ik glimlachte verlegen en gaf haar een kus. "Ik ga naar mo zijn ouders" "Nu?" "Ja hij komt me zo halen" "Yoeyoeyoeyyy! Binnenkort trouwfeest wela?" Ik begon te lachen. Ik heb echt de coolste mom ever. Mohim ik was dus klaar en wachtte op mo. Ondertussen maakten Ilham en mijn ma de hele tijd grapjes over trouwens enzo, maar dat stoorde me niet aangezien ik echt met mo wil trouwen inshallah.




Nieuwe stad, nieuw leven?Where stories live. Discover now