7

10.7K 461 63
                                    

Thuis :

Ik wachtte op me ma op de bank. Toen ze thuis aankwam, begon ze meteen met het avondeten. Ik had doodhonger en wachtte ongeduldig tot het klaar zou zijn. "Ilham schat" riep ze vanuit de keuken. Ik stond op en ging naar haar toe. "Wil je aubb naar de bakker toegaan?" vroeg ze met puppyoogjes. "Okee..." zei ik met een zucht. "Mijn portemonnee ligt in mijn tas" riep ze. Ik nam een brief van 5 en trok mijn schoenen aan. "Wat moet ik halen?" vroeg ik. "2 stokbroden en bruine tartine" "En waar is de bakker precies" "Je loopt gewoon rechtdoor en dan eerste straat links" "Oke" Ik liep naar buiten en ging naar de bakker.

"Ilham?" hoorde ik. Ik draaide me om en zag Youssef. "Wat doe jij hier?" vroeg hij. "Ik woon hier?" "Ohja, waar ga je?" "Bakker" "Toevallig, ik moet ook" "Kan je me gelijk de weg tonen" zei ik. "Oke haha" We liepen samen naar de bakker en spraken nog over onze acteerles vandaag.

"Heb je het al aan je vrienden verteld?" "Nee man, zo meteen lachen ze me uit" "Dan zijn het geen echte vrienden" "Tjaaa" We liepen de bakker in en kochten onze brood. Daarna liep hij met me mee tot aan mijn deur. "Kom je morgen dan met de metro?" vroeg hij. Ik knikte. "Dan zie ik je wel" "Ja, beslema" zei ik. "Doei" Hij liep door en ik ging naar binnen.

Ik legde het brood op tafel en ging naar de keuken. "Ilhlam je bent een schat" zei me ma en gaf me een kus. "I know, i know" zei ik terwijl ik keek wat ze had gemaakt. Tajine met frietjes. Die frietjes maken het goed haha.

Ik riep Amel naar beneden en we aten gezellig met z'n drieën. Soms vind ik het jammer dat ik geen vader heb, maar dan denk ik altijd dat die klootzak ons heeft laten zitten. Hij heeft mama veel pijn gedaan, dus beter dat hij hier niet is.

22u00 :

Deze keer zat Amel in mijn kamer. Ik lag en zij zat voor me. "Amel weet je" zei ik. "Ja" zei ze terwijl ze haar ogen gericht had op haar gsm. "Ik had vandaag mijn eerste acteerles" "Ja hoe was het eigenlijk?" "Ja goed, Youssef zit bij me" "WAT?!" riep ze en keek me aan met grote ogen. "Ja haha" "Hij had toch gym gekozen zei je?" "Ja, maar hij had last minute zijn keuze veranderd zei hij" "Sowieso voor jou!!!" zei ze. "Nee dat weer niet, hij zei dat hij acteren wel leuk vind" "Ja dat is gewoon een smoes" "Nee man denk het niet" zei ik. "En daarnet toen ik naar de bakker ging, kwam ik hem tegen" "Echt? Tfoe waarom ben ik niet mee geweest" "Ja we zijn samen naar de bakker gegaan en toen heeft hij me afgezet" "Afgezet?" Ik knikte. "Wejooo en jij durft nog zeggen dat hij geen interesse heeft in jou" "Amel ufff, hij is nu soort van een klasgenoot van mij, is toch normaal dat we praten" "Ja, maar dan hoeft hij je niet persee af te zetten en die dingen, dus accepteer nou gewoon dat hij geintresseert is in jou!" Ik zuchtte.

"Ilham, wees nou eens eerlijk, zie je hem zitten?" vroeg ze. Ik zweeg. "Je ziet hem zitten he?" Ik glimlachte. "JAAAA JE ZIET HEM ZITTEN!" riep ze. "Sssshht rustig dan!" "Maar je ziet hem zitten! Ilham besef! Eerste jongen die je ziet zitten yoeyoeyoeyy!" begon ze hyperactief te doen. "Ik vind het gewoon leuk dat hij, ondanks alle aandacht dat hij krijgt, toch niet met meisjes omgaat en geen fuckboy is" "Dus stel hij zegt tegen jou dat hij je leuk vind etc, dan kan er iets gebeuren tussen jullie 2?" "Nee dat is ook weer te snel, ik wil hem beter leren kennen ja, maar niet direct voor relatie ofso" "Mohimm! Het goeie is dat je EINDELIJK eens een oogje hebt op iemand, dacht echt dat je lesbisch begon te worden ofso" Ik begon te lachen. "Sukkel!"

"Mohim ik ga n3ess!" zei Amel die opstond en me een kusje gaf. "Btw, morgen is het mooi weer en de schoolfotograaf komt!" zei ze. "Ah echt?" "Jup" "Oke gn!" "Gn babe" zei ze en liep mijn kamer uit.

Voor het slapen gaan, dacht ik weer aan Youssef en aan de woorden van Amel. Oke ik heb een oogje op hem, maar ik vind hem niet leuk of dergelijke. Hij is gewoon anders dan de andere...

Volgende morgen :

Ik stond op en maakte me klaar voor school. Ik trok een kakigroene zomerse jumpsuit aan (omslag) en mijn stan smiths. Ik maakte me een beetje op, omdat de schoolfotograaf vandaag zou komen. Ik deed niks speciaals eigenlijk, gewoon wat mascara, high light en Amel haar mac lippenstift.

Ik liep naar beneden samen met Amel, we zeiden gedag tegen me ma en gingen de deur uit. Amel had ook een jumpsuit aan, maar dan in het zwart. We liepen naar de metrostation waar we mo en Youssef op ons zagen wachten. Ik gaf ze allebei een high 5 en een box en ging zitten. Ik voelde Youssef zijn blik de hele tijd op mij, maar gebaarde me van niks.

In de klas :

We werden uit de klas gehaald en gingen naar de speelplaats voor klasfoto. "De langere moeten achteraan staan, de korte moeten op de stoelen zitten" zei de fotograaf. Ik moet dus op de stoel. Ik ging zitten en mo stond achter me. "Ilham doe shi gekke duckface" zei hij. Ik begon te lachen en net op dat moment trok hij een foto. A toz, ik sta er kk scheef op. Gelukkig nam hij nog 3 andere foto's.

Later die dag :

School was gedaan en het was eindelijk weekend! Ik wachtte voor de schoolpoort op Amel. Mo stond naast me. "Je ziet er wel fresh uit he vandaag" zei hij. Ik lachte. "Dankje" Ik krijg niet veel complimenten van jongens normaal. Sabri, Imran en Salim kwamen er ook aan. "Ewa broer" zeiden ze tegen mo. Ik ging verderop staan.

"Ilham" zeiden ze. "He" zei ik verlegen. "Alles goed? Je ziet er goed uit" "Thanks" Ze gaven me een box en high five en maakte nog een klein gesprekje. Gewoon normaal. "Mohim gaan we door?" zei mo. "Gaan jullie maar, ik wacht nog op me zusje" zei ik. "We wachten wel met je" zei Imran. "Nee hoeft niet, ga maar alvast" "Nee nee we wachten wel" zei hij. Ze bleven met me staan. Youssef kwam niet, raar, want normaal is hij er altijd bij.

Ik kreeg een berichtje van Amel.

Amel : Ik heb inhaaltoets, wil je pleas wachten op mij?

Ik : Ja, maar doe snel aub

Amel : Thanks sis! Ly

"Jongens, ze heeft inhaaltoets, ga maar, ik wacht wel" zei ik. "Ben je zeker?" vroeg mo. Ik knikte. "Safe, stuur me als je thuis bent he" "Ja safe" Ze namen afscheid en gingen weg.

Ik ging op een muurtje zitten en stak mijn oortjes in. Ik luisterde naar comme toi van Jul en prutste wat in mijn telefoon.

"Hey" hoorde ik. Ik draaide me om en zag Youssef. "He" zei ik met een glimlach. "Wat doe jij hier nog?" vroeg hij. "Wachten op me zusje, jij?" "Moest nog een paar dingen doen op school en ga nu naar huis" "Mo en de rest zijn al door" zei ik. "Ja weet ik" zei hij en kwam naast me zitten.

"Je ziet er goed uit vandaag" zei hij na een lange stilte. "Dankje" zei ik blozend en keek weg. "Je bent wel een verlegen meisje he" "Ja, ik weet het" "Is niet erg, dat vind ik schattig" Ik lachte. "Beter dan luidruchtig meisje toch" "Ja, dat vind ik ook irritant aan jongens" Hij lachte. "We hebben dan iets gemeen" Ik knikte met een glimlach. 

"Zeg me, heb je iets te doen dit weekend?" vroeg hij. "Uhm nee, niet echt?" "Het schijnt mooi weer te zijn, geen zin om naar buiten te gaan?" "Uhmm" aarzelde ik. "Je bent nieuw hier, ik geef je een rondleiding in Brussel" Ik lachte. "Ik ben jou persoonlijke gids" zei hij. Ik lachte weer. "Ik weet niet..." zei ik. "Kom op, is toch leuk?" "Wat wil je doen dan?" vroeg ik. "Ik zei toch net, ik laat je Brussel zien" "Hmmm" "Please! Gaat hartstikke leuk worden"

Na lang aarzelen, stemde ik uiteindelijk toe. "Eindelijk, duurde wel lang he, ben je bang van mij?" "Nee niet dat, gewoon..." Ik zag Amel aankomen. "Mijn zusje" veranderde ik snel van onderwerp. Ik zag haar al met grote ogen mijn kant opkijken. Sowieso gaat ze me hierover aanspreken als we thuis zijn.

"Hoe was je toets?" vroeg ik terwijl ik opstond. "Ja is hartstikke goed gegaan" zei ze en keek Youssef aan met een glimlach. "Ewa mlihh" Youssef stond ook op. "Thanks om te wachten" zei ze. "No prob, kom we gaan nu"

Nieuwe stad, nieuw leven?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu