20

8.8K 419 38
                                    

We liepen samen naar de metrostation en namen de metro. We hadden het gezellig. Ik herkende de oude Youssef weer. De Youssef waar ik me lekker bij voelde en waarmee ik mezelf kon zijn.

We stapten af en liepen samen naar huis. Hij legde me af aan mijn deur. "Bedankt, tot maandag dan inshallah" "Inshallah, beslema" zei hij en gaf me een high 5 en box. Ik liep naar binnen en trok mijn schoenen uit. "AMEL!" riep ik voor heel het huis. Ik kreeg geen antwoord. "A MOSIBA WAAR BEN JE!" riep ik terwijl ik de woonkamer inliep en mijn tas op de bank gooide.

Ik liep de keuken in en trok de koelkast open. Dat doe ik echt elke keer als ik naar de keuken ga. Ik nam er een yoghurtje uit en ging naar boven.

Ik liep Amel's kamer in, maar ze was er niet. Vreemd, ze was toch thuis? Ik belde haar.

"Ewa waar ben je?" vroeg ik. "Ben snel eten gaan halen" "Ah dikzak, doe snel" "Ben je thuis?" "Ja" "En hoe was het met Youssef???" "Ik vertel later wel" "Okey ben er zo" "Heb je huissleutels? Ga douche nemen" "Ja heb ze bij" "Ok ciaoo" "Doei" Ze legde af en ik nam mijn spullen om te gaan douchen.

Na een halfuurtje was ik klaar. Ik smeerde me in met zwitsal, stak wat olie van ultra doux in mijn haren en trok een luchtige marokkaanse huisjurk aan. Ik liep naar beneden en trof Amel op de bank aan.

"YOEYOEYOEY" joelde ze toen ze me zag. Ik begon te lachen. "Zit en vertel alles!" zei ze en legde haar gsm weg. Ik vertelde haar alles, zoals gewoonlijk.

"OMG DUS BINNENKORT NIEUWE KOPPEL???!!" "Uh nee?" "Wat uh nee?" "Ik weet het nog niet, ben er nog niet klaar voor denk ik, stop met aandringen" "Maar hij vind je leuk en hij is hartstikke leuk, knap en lief, wat wil je nog?" "Tijd, dat wil ik" zei ik. Ze zuchtte.

Amel :

Wejoo Ilham doet elke keer kapot moeilijk. Maar ben al blij dat het al beter is tussen hun. Maar misschien meent ze het gewoon, misschien is ze er echt nog niet klaar voor. Het is haar keus nog altijd en ze doet wat ze wil. Ik ga niet aandringen, maar ik ga er wel voor zorgen dat er iets gebeurd tussen die 2, duhhh anders heet ik geen Amel.

"Eh diksak" bracht Ilham me uit mijn gedachtes. "Ja" zei ik en keek op. "Je haalt eten, maar eet alles zelf op? Denk je niet aan je grote zus" "Hahha sorry je zat te lang in de douch" "Ezel een halfuurtje maar" "Halfuurtje is genoeg voor mij om alles op te eten" "Tfoe ik heb honger, heb zin in ijs en snoep" zei ze. "Kom dan gaan we halen" "Gaan we?" "Ja kom" zei ik en stond op.

Ilham :

Ik had honger dus besloten ik en Amel om wat sneukels te gaan halen. Ik trok mijn adidas slippers aan en liep naar buiten. Wollah schijt nu. "Zeg wollah je gaat zo?" vroeg Amel die nog gekleed was. "Uh ja" "Stel we komen lekkere boys tegen" "Ja dus?" "Ow ja je hebt Youssef" zei ze. Ik sloeg haar en liep naar buiten.

We liepen naar de GB. Het is ongeveer 5 minuutjes van thuis. Alles is hier dichtbij, daar hou ik van.

We liepen de GB in. "Jij haalt chips, ik snoep" zei ik. "Oke" zei Amel. We splitsten ons op en ik liep naar het rek van de snoep. Echt zoveel keus, kon niet kiezen. Ik bleef een paar minuten staren en maakte uiteindelijk een keus.

Ik liep naar Amel en hoorde iemand mijn naam roepen. Ik draaide me om en zag Soufiane staan. "Oh hey" zei ik en liep naar hem toe. Ik gaf hem een high 5 en box. "Ewa wat doe je hier" "Boodschappen" Hij keek naar mijn armen. "Yeh, alleen maar eten" "Duh" Hij lachte. "Ben je hier alleen?" "Nee met zusje" "Ohw" Op dat moment kwam Amel met 3 zakken chips aangelopen. Ze heeft precies de smaken die ik wou.

"Zo, hebben jullie feestje vanavond wella" zei Soufiane. "Feestje in mijn buik ja" zei Amel. We begonnen te lachen en liepen richting de kassa. "Wacht! Ik heb zin in ben&jerry" zei ik. "En dat er nog eens bij" zei hij. "Ssshht" suste Amel en we liepen naar de ijskasten. Ik nam brownie en Amel cookie dough.

We betaalden alles af en liepen naar buiten. "Mooie jurk trouwens" zei Souf. "Thank you" "Die roze is perfect gecombineerd met die blauw op je slippers" "Ja ja ik ben fashionqueen" zei ik lachend.

"Oh kijk Youssef" zei Amel. Ik dacht dat ze grapte om me zehma te plagen, maar toen ik me draaide, zag ik hem echt. Hij had net dezelfde slippers als mij aan met een witte jelaba. Toen hij ons zag, lachte hij naar ons.

Hij naderde. Shit man, net als ik er niet uitzie. "Ik zei toch stel je komt iemand tegen" fluisterde Amel. Ik haalde mijn schouders op. "Schijt eigenlijk" "Ja ja"

"Salam" zei Youssef en gaf Soufiane een hand. "Walikoum salam" zeiden we alle 3 tegelijk. Hij gaf mij en Amel een box. "Wat doen jullie hier?" vroeg hij. "Boodschappen" zei ik. "Aah" "En jij?" vroeg Amel. "Kom net van de moskee" "Mashallah goeie jongen" zei Amel en keek mijn kant op. Ik glimlachte alleen maar.

Hij liep samen met ons, want we moesten allemaal dezelfde kant op. Aan de hoek van onze straat, namen we afscheid van Yous en Souf. "Tot maandag" zeiden we. "Adios!" We liepen onze straat in.

"Omg, zag je, hij kwam net van de moskee mashallah" zei Amel. "Ja mashallah, echt goed" "Nog steeds geen besluit genomen?" vroeg ze. "Amel, als je er nog 1 x over begint, klap ik je!" zei ik. "Oke oke sorry"

We liepen naar binnen en mijn moeder was net terug van werk. "Waar waren jullie?" vroeg ze. "Boodschappen doen" "En wat hebben jullie gebracht" Ik gaf haar de zak aan. "Hmmmm dat ziet er lekker uit" "Jup" zei ik en ging zitten op de tafel terwijl ik mijn wifi aandeed.

Ik had een paar appjes, onder andere van Youssef.

Y :  Je zag er mooi uit in je roze pyjamajurk

Ik : Thank you haha

Zo begonnen we een gesprek tot savonds laat.

23u00 :

Y : mag ik bellen?

Ik lag op mijn bed samen met Amel. "Youssef wil bellen" zei ik. "Jaa!! Neem op!" zei ze. Ik begon te lachen.

Ik : Ja doe maar

Hij belde. Ik nam op. "Salam" zei hij. "Walikoum salam" "Cava?" "Hmdlh met jou?" "Hmdlh, wat ben je aan het doen?" "Nog steeds op bed" "Mag ik je komen vergezellen" "Nee vriend" "Hahaha ik zag die wel aankomen" zei hij. "Waarom zeg je het dan?" "Om te weten of ik gelijk had" "Je hebt dus gelijk" "Applaus graag" zei hij. Ik klapte en hij begon te lachen.

Amel lachte zachtjes mee. "Ewa, heb je al nagedacht over wat ik je zei daarnet?" "Je zei dat ik tijd had?" "Ja je hebt meer dan 5 uur gekregen haha" "Ewa safe, ik wil dagen, weken, zelfs maanden de tijd" "Hahahaha whuuut 3ayek, ga je me echt zolang laten wachten" "Uh ja, je zei dat ik alle tijd had" "Heb al spijt dat ik dat zei" "Spijt komt altijd laat he" zei ik lachend. "Grapje, denk er maar over na, haast je niet" "Thank you, dat is wat ik wou horen" zei ik.

Verder spraken we nog over mezelf en over hem. We spraken zelfs over verloving en nog zoveel andere onderwerpen. Amel was zelf in slaap gevallen en niet veel later, ik ook.


Nieuwe stad, nieuw leven?Onde as histórias ganham vida. Descobre agora