30

7.2K 397 133
                                    

Ilham :

De bel ging en ik verliet zo snel mogelijk de school. "Ga je niet wachten op de jongens?" vroeg Amel. "Nee geen zin om te wachten" zei ik en stapte snel door. Heb nu echt geen zin om Youssef te zien.

Thuis aangekomen, liep ik mijn kamer in en bleef daar voor de rest van de dag.

22u00 :

Amel kwam naar binnen en kwam op me bed zitten. "Is er iets?" vroeg ze. "Nee hoezo?" "Je bent zo rustig?" "Ben gewoon moe" "Haha als je dat zegt, dan weet ik zeker dat er iets is" Ik begon te lachen. Mijn zus kent me te goed.

"Youssef doet gewoon raar" "Hoezo?" "Hij praat niet tegen me, zelfs lachen is moeilijk" "Huh hoezo?" "Wollah geen idee" "Vraag?" "Nee wesh denk je ik ga achter hem lopen?" "Ohja daar ben je veels te koppig voor" zei ze. Ik rolde met mijn ogen. "Ik heb niks verkeerds gedaan dus ik zie ook niet in waarom ik hem naar hem toe moet gaan?" Ze knikte. "Je hebt een punt" 

Volgende morgen :

Ik kleedde me om (omslag) en liep naar beneden. Ik wachtte op Amel en samen gingen we naar school.

Op school gebeurde er niks speciaals buiten dat ik en mo buiten werden gezet omdat we alweer sliepen in de les en onze boeken niet bij hadden.

Na school :

Ik liep naar buiten en zag dat de jongens ons aan het opwachten waren. Mijn blik kruiste die van Youssef en hij keek meteen weg.

We liepen naar de metrostation. Ik liep voorop. Amel was met mo en de rest vanachter.

"Ewa" hoorde ik. Ik draaide me om en zag Soufiane naast me lopen. "Oh hey" zei ik met een glimlach. "Zo dood?" zei hij.  "Ja man, je weet school moe" "School is pas begonnen" "En ben het al beu besef" Hij begon te lachen. "Waar wij nood aan hebben is vakantie" "Ja wollah zwaar!" zei ik. "Ga je Maghrib dit jaar?" vroeg hij. "Wollah meh ik weet jij?" "Ja inshallah" "Kapot leuk, ik hoop dat we ook gaan" "Dan kunnen we misschien daar afspreken" zei hij met een knipoog. "Ja haha zou gezellig zijn als iedereen dit jaar gaat" zei ik. (Wij komen allemaal van Tanger, behalve Imran)

We liepen de metro in en er was nergens plek a toz. Dan maar staan. Ik leunde tegen een paal aan en bewoog alle kanten op. Die metro's gaan echt snel. Soufiane stond net voor me tegen de deur aangeleund.

Beetje per beetje begonnen meer en meer mensen af te stappen. Ik zocht plek en vond er eindelijk eentje. "Souf kom daar is er plek" zei ik en liepen ernaar toe. Hij volgde me en we gingen zitten.

Kapot irritant, er is geen leuning of iets. "Stoort het jou als ik mijn hoofd op je leg" zei ik en legde ondertussen mijn hoofd op zijn schouder. "Nee hoor" zei hij. De hele rit had ik mijn ogen dicht. Bijna viel ik inslaap, maar toen moesten we af.

Youssef :

Mooi zo, Soufiane en Ilham lopen net voor me. Nu ik weet dat Soufiane haar leuk vind, irriteert het me 2 x zo hard dat ze samen lopen. Ik kan er gewoon niet tegen als ze met jongens is klaar. Al loopt ze met mo, een goeie vriend van haar, dan nog kan ik er niet tegen. Ze is een mooi meisje mashallah en ik wil niet dat alle jongens op haar charmes vallen net als mij...

Het liefst wil ik nu tussen hun gaan lopen, maar dat gaat niet. Wejo word helemaal parra hier in me eentje. Ik draaide me om en keek naar Amel en mo die samen liepen. Ik loop wel met hun om niet de hele tijd naar Ilham te staren.

We zaten in de metro en ik vond net plek naast mo. Ik ging zitten en zag Soufiane en Ilham instappen. Er was geen plek meer dus gingen ze maar staan.

Ik staarde Ilham de hele tijd aan, ook al wou ik het niet, het was sterker dan mij. Morgen hebben we acteerles... Normaal moeten we de kusscene uitvoeren, maar ik weet niet of dat wel doorgaat met Ilham haar koppige karakter. Als het aan mij ligt, doen we het gewoon. Stel je voor, mijn eerste kus met Ilham morgen? Ik droomde bijna weg, maar keep it realistic er is 2% kans dat dat doorgaat.

Ik zag Ilham en Soufiane ietsje verderop gaan zitten. Ik keek hun goed aan en zie ik het nu goed of? Ilham legt gewoon dood normaal haar hoofd op zijn schouders? Zeg wollah ik zie dit goed of hallucineer ik?

Wollah meh, ze ligt gewoon echt met dr hoofd op zijn schouder. Nog nooit heeft ze dat bij mij gedaan en nu doet ze dat doodleuk bij Soufiane? Oke mlih. Ik laat dit echt niet zo.

Ilham :

We stapten af en ik liep samen met Souf naar huis. Mo, Youssef en Amel liepen net achter ons. Ik draaide me om en zag dat Youssef er nogal depressief bijliep. Heeft hij problemen thuis ofso dat hij er zo bijloopt de laatste tijd? Misschien moet ik hem eens aanspreken? Nee wollah meh! We zijn goeie vrienden als er iets is, komt hij het me wel vertellen.

"Ciaooo tot morgen!" zei ik tegen de jongens en liep mijn straat in. "Jij en Soufiane zijn wel close geworden he" zei Amel. "Ja we zijn vrienden?" "Ja maar vroeger was je meer met Youssef" "Ja vroeger deed hij ook normaal tegen mij!" zei ik en liep naar binnen.

"Hoe bedoel je?" hoorde ik haar zeggen. Ik liep snel naar binnen en trof mijn moeder aan. "Mama?" zei ik. "Ja benti" zei ze en draaide zich snel om. "Hoezo ben je hier al?" "Had vroeger gedaan vandaag" zei ze. "Ohw" Ik gaf haar een kus en knuffel en liep de woonkamer in.

Amel ging meteen naar haar kamer. Mijn moeder kwam de woonkamer in. Ik zag aan haar hoofd dat er iets scheelde. Alsof ze had gehuild ofso. "Is er iets?" vroeg ik. "Nee hoor" zei ze met een glimlach. Hmmm oke...

Ik liep naar mijn kamer en trok mijn pyjama aan. Ik appte wat met Nisrine, Soufiane en Mo. In de avond ging ik nog naar beneden om wat te eten daarna poetste ik mijn tanden en ging slapen want morgen begint hel weer pfff.

Ik beloof jullie dat het in de volgende delen wat spannender word dames x








Nieuwe stad, nieuw leven?Where stories live. Discover now