Valerie

398 62 11
                                    

ki mira karamerder. ki do mi finsen.

Valerie gözlerini kütüphanedeki soğuk odasına açtı. Artık uykusunda duyduğu sözleri biliyordu. Bu kelimelerin eski dilde geçtiğini de biliyordu. Eline bir kağıt alıp eksik kelimeleri de tamamladı.

ki mira karamerder. ki do mi finsen.

Şölenden döndüğünde Dominik onunla konuşmaya çalışmış ama Valerie onu susturup kendini odasına kaptırmıştı. Konuşursa ağzından bir şey kaçırır diye korkuyordu.

Valerie'nin bugün yaptığı şey ihanetti. Hırsızlıktı. Üstelik bunu bir kez değil, iki kez yapmıştı. Hala kimin ayağını kaydırdığını da bilmiyordu.

Bunlar yetmezmiş gibi bir de nişanlılık durumu çıkmıştı. Bunun gerçek olmadığını o da biliyordu ama yine de sevdiği bir arkadaşıyla nişanlanmış olması garipti. Dominik'i her geçen gün daha çok seviyordu. Ama bu onu öyle sevdiği anlamına gelmiyordu.

Yatağının altına sakladığı kitapları çıkarıp kağıtla beraber önüne koydu. Şu an kara büyünün inceliklerini öğrenmeye hazır değildi. Önce kendi meselesini çözmek zorundaydı. Kara Kahin. Valerie günlerdir bu kitapla uyumak zorunda olmaktan nefret etmişti. Daha kitabın içini açıp tek bir sayfa bile okumamıştı ama bu kitapla aynı odada bulunma fikri bile midesini bulandırıyordu. Bu yüzden kitabı okumak için acele etmemişti. Uykusunda duyduğu seslerin ne olduğunu anlayana dek bu kitabı açması gerekmeyecekti.

Bu sırada eline geçen kitapları okuyabilmek için eski dilini geliştirmişti. Dominik de ona bu konuda oldukça yardımcı olmuştu.

Yatağının ucundaki lambayı yaklaştırıp yorganını üzerine çekti. Kâğıdı bir yanına alıp kitabı da önüne koydu. Kitabın kalın kapağını açarken eskimiş kâğıdın gıcırtısını duydu. Kitabın girişinde büyük harflerle kitabın adı yazıyordu: Kara Kâhin.

Kitabın yazarının adını aradı ama hiçbir şey bulamadı. Kitabın içindekiler de sırayla yazılmamıştı. Her kim bu kitabı yazdıysa okuyanların kara kahinler hakkında bilgi edinmesini istemediği belliydi.

Kitabın ilk sayfasını açıp okumaya çalıştı. Eski dilini geliştirdiğini düşünse de kitabın dili o kadar ağırdı ki bazı kelimeleri anlamak zordu.

Kara Kahinler, güçleriyle kara büyü yapan kahinlere verilen isimdir. Kara büyü, Karpem kurulduğundan beri yasaklanmış bir büyü türüdür. Bu kitap, Karpem'in bekçilerine kara büyüye karşı destek vermesi için yazılmıştır. Bu kitabı izni olmayan kimse okuyamaz.

"Bir kuralı daha çiğnedim desene..." Sayfalarını çevirirken kendi kendine güldü. Kara Kahinleri anlamak için öncelikle kara büyünün anlaşılması gerekir. Ayrıntılı bilgi için Kara Kar kitabını okuyun. Bu kitaptaki bilgiler sınırlıdır.

Valerie Kara Kar kitabının okunması gerektiğiyle ve kara büyünün yasaklanmasıyla ilgili sayfalarca yazıyı atlayıp Kara Kâhin başlığına geçti.

Kara Kahinlik, ileri düzey kahinlik eğitimi ve becerisi gerektirir. Kendini büyü sözlerinde geliştiren kahinler, büyü sözlerini çarpıtmayı öğrenir. Çarpıtılan büyü sözleri, öğrenilen büyü sözlerinden farklı etkilere sahiptir. Ancak hiçbir kahin, çarpıtılmış büyü sözlerinin yönünü belirleyemez. Bu yüzden yapılan kara büyünün yan etkilerinin ne olacağı tahmin edilemez.

Bir kara büyü için bir kara kahin ve büyücünün bağlanması gerekir. Büyücülerin ve kahinlerin sayısı büyüye ve yeteneklerine göre değişkenlik gösterebilir. Bir kez büyücü ve kahinler bağlandığında büyü bozulamaz. Bozulmaya çalışılması durumunda büyü sözleri düzensizce çarpıtılır ve öngörülemez bir büyü gerçekleşir. Bu çok tehlikelidir ve kesinlikle yapılması yasaktır.

Son Bekçi I Büyü Bekçileri - 1Where stories live. Discover now