44

769 31 0
                                    

METE'NİN AĞZINDAN


Bütün gün şu saçma işlerle uğraştığım için başım şişmişti. Zaten Lina'mı da göremedim. Bugün benim için resmen geçmek bilmedi. Onu çok kez aradım ama açmadı bu yüzden endişelenmiştim. Sonunda işlerim bitince Lina'nın evine gitmek için arabaya bindim. 

Evin önüne geldiğimde ışıkların kapalı olması garibime gitmişti. Hemen gidip kapıyı çalmaya başladım. Kimse açmayınca bende Lina'yı aramak için telefonu hızlıca cebimden çıkardım. Bir süre çaldı ama gene açmadı. Sinirlerim gerilmeye başlarken derin bir nefes alıp verdikten sonra tekrar aradım. Bir süre çaldıktan sonra sonunda açmıştı.

Arkadan şarkı sesleri gelince tahmin ettiğim yerde olmasın diye dua etmeye başladım.

Mete: LİNA! NEDEN AÇMIY- Bir dakika o sesler de ne?! Neredesin sen?!

Lina: Bara geldim hayatım! Berk'in bir arkadaşı sahneye çıkacakmış-

(O hala konuşurken ben sadece başta söylediği şeye takılı kalmıştım. Gerisinde ne söyledi duymadım bile. Allah'ım beni mi sınıyorsun? Ne olur böyle sınama. Katil olacağım! Birde nasıl rahat rahat söylüyor. Bak bak bak ya! Bir de Berk efendiyle gidiyor! Sabır!

Sakin kalmaya çalışarak konuşmaya çalıştım. Ama Lina sakin kalmamam için büyük bir çaba gösteriyordu.)

Mete: Hangi bardasın Lina?

Lina: Ne?! Duyamadım!

Mete: HANGİ BARDASIN?!!

Lina: Oha! Kulağım çıkacak! O kadar bağırmana gerek yoktu! Burası.. bilmiyorum. Dur bir saniye.

Mete: Vallahi delireceğim ya!

(Bir süre arkadan uğultulu seslerini dinledim. Birisine soruyordu. Sonunda bana nerede olduğunu söylediğinde hızla arabaya ilerledim.)

Mete: ORADAN AYRILMA!

Lina: Tamam! Zaten yeni geldim nereye gideceğim?

Mete: KALKIP DANS FALAN ETMEYE DE KALKIŞMA!

Lina: Of tamam!


Telefonu kapatıp cebime tıkıştırdım ve sinirle arabayı çalıştırıp son hızla oraya sürmeye başladım. Vallahi delireceğim ya! Bara gidiyor. Hemde BERK'LE! Bu kız beni bir gün katil yapacak ya hadi hayırlısı.


Barın önüne geldiğimde hızla anahtarı valeye verip koşar adım içeri daldım. Slow bir şarkı çaldığı için çoğu kişi sahnede değildi böylece daha rahat bulabilirdim. Kenarlarda oturan insanlara baka baka ilerliyordum. 

Gördüğüm görüntüyle ellerim titremeye başladı. Kıskanç biri olabilirim bundan çekinmem! Yani kız arkadaşı barda elin adamıyla sarmaş dolaş dans ederse herkes delirir! Berk, Lina'nın saçına burnunu koyunca gözüm dönmüştü. Ne ara onların yanına geldim fark etmedim bile. Hiç bir şey söylemeden Lina'yı kolundan tutup sürüklemeye başladım. Daha sessiz olduğunu düşündüğüm bir yere getirince fırlatırcasına elimi kolundan çektim. Gözleri kapalı korkmuş bir şekilde karşımda duruyordu. Gözünden bir yaş düşünce bende gözlerimi kapattım ve ellerimi sıkmaya başladım. Gözlerimi açtım ve bana bakması için beklemeye başladım. 

Gözlerini açtığında gözleri çoktan kızarmıştı. Kızarmış burnu bile sinirimi geçirmeye yetmiyordu. Ellerimi saçlarımı yolmak istercesine saçımdan geçirdim. Hemen ona dönüp biraz eğilip bağırmaya başladım.

Mete: NE YAPIYORSUN SEN?!

Lina: Sadece dans-

(Lan bir de sadece dans diyor ya!)

İMKANSIZ AŞKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin