Cesur Dünya 2. Kısım : 30 : İstenmeyen iki liderin trajik hikayesi

315 34 131
                                    

GEN'DE DAHA ÖNCE

Anka, bakışlarını yerden çekti; Kaya ile göz göze geldi. "Bir sorun var... Büyük bir sorun." dedi. Kaya'nın yüzündeki üzgün, tuhaf ifadeye güldü. Eliyle iki işaretini yaptı. Yüzünde ise belli belirsiz bir tebessüm belirmişti.

"Bana artık tam iki demet papatya borcun var." (Cesur Dünya 2. Kısım : 29)

***

"Imperial?" diye mırıldandığında Kaya'nın omzuna tutunarak askerleri izledi Umay. Hiçbir şey anlamamıştı. İkisi de yavaşça askerlerin önünden geçtiğinde çıkışın tuhaf bir dokuyla kaplandığını fark ettiler. Ardından Kaya yanlarında vurulmuş bir asker fark etti. Kaşlarını çattı.

"Umay, dediğimi yapıyorsun ve sağına bakmıyorsun." dediğinde Umay başını sola çevirdi.

"Aferin."

"Şimdi." diye konuştu Kaya kendi kendine. Umay'ı duvarın önüne kadar getirmişti. Umay'ı yere indirdi ve sordu.

"Buraya ne olduğunu söyler misin?"

Umay, camsı bir yapıyla kaplanan dokunun önünde durdu. Tamamen önündeki dokuya odaklanmış, hareket eden camı izliyordu. Kaya, Umay'dan uzaklaşıp vurulan askerin yanına gitti. Askerin üniformasındaki rozeti kopartıp cebine koydu. Ardından askerin yanındaki tableti aldı ve Umay'ya götürdü.

"Buna bak."

"Bu tablettekiler, karşımızdaki şeyin ne olduğunu anlatıyor mu?" (Cesur Dünya 2. Kısım : 22)

***

Kaya, Yağmur'un bu sözlerini odasındaki hologramdan dinledi.
Savaşta bırakmak zorunda kaldığı çocuklar için suçlu hissediyordu. Gözlerini odasının kapısına çevirdi. Aklına Umay geldi. Umay'a arkadaşları hakkındaki gerçeği nasıl açıklayacağını bilemiyordu. (Cesur Dünya 2. Kısım : 27)

***

Kaya, dişlerinin arasından "Kimin suçu olduğunu biliyorum." diye fısıldadı. Gözleri koyulaşmıştı. Ozan şaşkınlıkla kaşlarını kaldırdı. "Patlamaya kimin neden olduğunu biliyor musun?" diye sorduğunda Kaya cevap vermedi.

Ozan aynı soruyu birkaç kere daha tekrarlasa da Kaya yeminliymiş gibi dudaklarını mühürledi. (Cesur Dünya 2. Kısım : 28)

***

"Ben suçsuz arkadaşlarımın güvenliklerini tehlikeye attım. Kendim US'tan kurtulmak için çabalarken onları kaybettim. Bunu bir kere daha yaşamam. Incendium ile yüzleşirken... seni dünyanın en güçlü iki silahının arasına alamam."

Atlas, hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediği bu kız hakkında daha fazla konuşmadı; Umay'ı kararından döndüremeyeceğini düşündü. Umay'ın ise kararı kesindi. Kaşlarını kaldırdı, "Şimdi Imperial'i çalıştır. Ailemi çıkarttıktan sonra bana DNA'3400'ü ver." dedi. (Ölümcül Miraslar : 22)

***

"Kafamızdaki canavarlarla ilgili." dedi ve gülümsedi. İşaret parmağını havada döndürerek çevresini işaret etti.

GEN | ÜÇLEMENİN TÜM KİTAPLARI düzenleniyorHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin