Ölümcül Miraslar : 24 : Yangını kovalamak

293 37 142
                                    

Ölümcül Miraslar : 24

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ölümcül Miraslar : 24

Yangını kovalamak

ŞARKI: Wake the F- Up, Brian Delgado (Medyada paylaşıldı)

Your World Will Fail, Less Friction (Hikayenin devamında paylaşıldı.)

FLASHBACK

Umay, elindeki beyaz kağıdı Kaya'ya uzatarak "Yap." dediğinde Kaya kıkırdadı. Kağıdı elinden aldı ve katlamaya başladı. Bir yandan da "Nasıl yapılacağını sana da öğretebilirim biliyorsun değil mi?" dediğinde Umay, "Öğrenmek istemiyorum." diye yanıtladı. Umay için basit birkaç adıma dayalı bir origami zor değildi ancak bu beyaz kelebek origamisini her şeyden çok seviyordu ve bu tamamen, kelebeğin kendisiyle değil; Kaya ve Anka ile ilgiliydi. Kelebek, üçünün de ortak noktasıydı.

Umay, Kaya'nın origamisini avucunun içine alıp Anka ve Kaya'yı balkonda yalnız bıraktığında kulağına çalınan bir cümle ile duraksadı. "Bundan sonra ne olacak?"

Balkona olabildiğince yaklaştı, balkonun hemen yanında yere oturdu ve başını duvara dayadı.   

Kaya'nın "Kıza nasıl söyleyeceğim, arkadaşlarına ne olduğunu." dediğini duyduğunda acıyla gülümsedi. Arkadaşlarına ne olduğunu çok iyi buluyordu ve onları orada bırakmayı o seçmişti.

Kaya, "Bir şeyi bilmen gerek."  diye mırıldandığında, Umay dikkat kesildi.

"Patlama olmadan önce tuhaf bir duvar bulduk prizmalarla kaplıydı ve Aurora'nın çıkışlarından birini kaplamıştı. Patlamanın olacağını Umay ile bu şekilde öğrendik." 

"Bir...asker vardı. Vurulmuştu ve bir Aurora askeri değildi. Askerin rozetini aldım."  Umay, balkondan gelen sesler kesildiğinde balkona gitmeyi düşündü; vazgeçti.

Anka güçlü bir sesle konuştuğunda, kararlı görünüyordu: "Onlara savaş açarsak kazanırız. Ancak eninde sonunda tekrar dönerler." 

Umay, arkadaşlarını orada bıraktığı için Kaya'nın kendisini suçladığını öğrendiğinde afallamıştı. Kendisi hakkında ne düşündüğüne de bu nedenle anlam veremedi.

Sahi, o da suçlu muydu? İkisi de kendilerini korumak için kaçarken yaptıkları şey yanlış mıydı?

Kaya'ya göre yanlıştı ama o bir çocuktu.

GEN | ÜÇLEMENİN TÜM KİTAPLARI düzenleniyorWhere stories live. Discover now