XXXXVII. Delilik

456 57 144
                                    

(GIF: Baler ATEŞ)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(GIF: Baler ATEŞ)

47. Bölüm Özel Şarkısı: Couldn't Stop Caring, The Spiritual Machines

Delilik

"NEDEN?"

Konsey tekrardan sessizliğe gömüldü. Boğaç yerine oturdu. Dudaklarını birbirine bastırmış, sakinliğini korumaya çalışıyordu. Gözlerini yere dikti.

Amanda ise kalkık kaşlarının altındaki açık renkli gözlerini tavana işlenmiş Dore sembolüne dikmiş, sessizliğini koruyordu. Konseydeki herkes son sözü söylemesi için Pars'ı bekliyordu.

"Oksana'nın suçlu olmadığını gösteren deliller olduğundan, Oksana Simurg Ivanova Atasay'ın serbest bırakılmasını oylamaya sunuyorum." dedi Pars.

Tüm gözler, Boğaç'a çevrildiğinde Boğaç gözlerini devirdi.

"Tamam, sanki sonucun ne olduğunu bilmiyormuş gibi konseyden ayrılıyorum." diye mırıldandı ve ayağa kalktı. "İyi akşamlar Amanda." diyerek konseyden çıktı.

Konseyden çıktığında ise koşar adımlarla salonun sağında kalan büyük pencereye koştu. Pencereyi kapatan kırmızı kadifeden perdeyi araladı. Pencere, Dore'nin ön bahçesine açılıyordu. Boğaç, ön bahçede bekleyen Kaya'ya işaret verdi. Kaya da aynı şekilde, sanki onun pencereye çıkmasını bekliyormuş gibi pencereye bakıyordu.

Boğaç başını aşağı yukarı salladığında Kaya, cebinden telsizini çıkardı ve bir şeyler söyledi. Ardından Dore'nin binasından içeri girdi.

Boğaç, saatine baktı ve kendi kendine bir şeyler mırıldanarak konseyin toplandığı odaya ilerledi.

Otomatik kapı açıldığında Pars'ın üzgün yüzüyle karşılaştı, bu duruma şaşırmış gibi yaptı ancak şaşırmamıştı.

"Sanırım... Oksana'nın dışarı çıkmasını kabul etmediniz." dedi Boğaç. Pars ise başını evet anlamında salladı.

"Neden?" diye sordu Boğaç.

"Artemis'in kızı olduğu için mi?"

Cevap veren kişi Duman soyunun temsilcisi oldu:

"Oksana'nın Aurum prosedüründen önce bu işlere karışması iyi olmadı. Ayrıca; Oksana, Dore'nin kurallarına göre yetiştirilmiş bir veliaht değil. Bu nedenle herkesin şüpheleri var. Oksana gelecek, Dore'nin başına geçecek peki kurallara uyacak mı?" Adam, bakışlarını Pars'a çevirdi.

"Söylesenize Armand Pars Hunter, Oksana Ivanova "Birinci Kurucu Soy" olduğundan tahtı sizin elinizden aldığınızda ne hissedeceksiniz?" dedi ardından güldü.

"Mutlu olurum, bu tahtı hiçbir zaman istemedim ben." diye tısladı Pars, adama cevaben. Biraz sonra büyük bir kavga çıkacakmış gibi birbirlerine bakıyor, burunlarından soluyorlardı. Boğaç ise yüzünde belli belirsiz bir tebessümle kapının kenarında konseyi izliyordu. Odada bir mekanik ses daha yankılandı,

GEN | ÜÇLEMENİN TÜM KİTAPLARI düzenleniyorWhere stories live. Discover now