LVI. Geçmişin Yargısı

407 49 15
                                    

56

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

56.Bölüm Özel Şarkısı: You should see me in a crown, Billie Eilish

Geçmişin Yargısı


FLASHBACK

3293

Vakit gece yarısına yaklaşıyordu. Julie, sağında kalan balkona başını çevirdi. Kısa bir koridorun ortasındaydı.

Önüne döndü ve gözlerini koridorun sonunda asılı tabloya çevirdi.

"Ivanov. Senin kızın olmak benim için bir onurdu. Benim yönettiğim Dore artık işlemiyor. Artık yönetim Amanda'nın elinde. Bize ise bir uyanış gerek. Ben bu saatten sonra kimseyi uyuduğu uykudan uyandıramam ancak, uyanışı başlatabilirim." Julie, avucundaki kırmızı ve mavi renkli kelebeğe baktı

"Bugün Aurum'u kazandım baba. Atasay ise artık yok. Hunter soyu tüm gücün ellerinde olduğunu sanıyor. Malüvra'dan sonra Duygu Güneş, isyanı kuracak ve uyanış başlayacak."

"Ivanova."

Julie duyduğu sesle, arkasındaki Adal'a baktı.

"Gerçekten bu söylediklerin olacak mı? Sen Aurum'u kazandın diye tüm Dore baştan aşağı değişecek mi?" Julie Adal'a yaklaştı ve ona elindeki kelebeği gösterdi.

"Benim bahsettiğim şey, kelebek etkisi. Bir Aurum, bir isyan ve halkın içinden gelen Dore veliahtları. Simurg ve Baler UVAT'ın askerleri olarak yetiştiğinde ve isyan ile tanıştığında; UVAT'ın onların haberdar bile olmadığı büyük bir soy sistemi tarafından yönetildiğini öğrendiklerinde ne olacak sence?" Adal, cevabını bilmediği bu soru karşısında Julie'ye bakmaya devam etti. Kaşları çatılmıştı Adeta Julie'nin gözlerine bu sorunun cevabını arıyormuş gibi gözbebeklerini sağa sola hareket ettiriyordu.

Julie konuşmaya devam etti.

"Sen sanıyor musun ki Oksana ve Baler hiçbir şey olmamış gibi Dore'yi Hunterların elinden alacak ya da tam tersi tahtı geri almak dahi istemeyecekler; hem de Malüvra'dan sonra?"

"Büyük bir savaş patlayacak Adal. Ne Oksana ne de Baler taş üstünde taş bırakacak."

"Bugün, geçmiş yargılanacak."

Konsey'deki tüm kıpırtılar kesildi, Anka sandalyesine oturdu ve gözlerini bu sessiz soy veliahtlarında gezdirdi. Pars, Kaya ve Yekta dışındaki herkes önündeki masaya boş gözlerle bakıyor kimse onunla göz göze gelmiyordu. Kaya, Anka'nın bakışlarındaki öfkeyi gördüğünde aynı öfkeyi fark eden Pars ile bakıştı. Pars durumu bir bakıma kurtarmak için boğazını temizledi ve söze başladı:

"Lütfen Ecem'in ölümü ardındaki gizem ile başlayalım. Hala daha Ecem Hunter davasındaki şüphelilerdensiniz."

Anka başını geri atıp Pars'a baktı.
"Şüphelilerdendim." dedi, son heceyi bastırarak. Bir kez daha tüm dikkat Pars ve Anka üzerinde toplanmıştı.

GEN | ÜÇLEMENİN TÜM KİTAPLARI düzenleniyorWhere stories live. Discover now