Cesur Dünya 2. Kısım : 23 : Mutlak Sessizlik

308 40 87
                                    

BU BÖLÜM, GEN'İN ÖNEMLİ BÖLÜMLERİNDEN.

GEN'DE DAHA ÖNCE

"Sen bizim başımızda olduğun sürece, ne isyanlar biter ne de o saçma teorilerinle dolu UVAT gizemleri. Sen ancak küçük çocukları ölüme gönderirsin!" Anka büyümüş gözlerle Pars'a baktı.

"Pars, sakın." Kaya uyaran bir ses tonuyla konuştuğunda bu Pars'ın daha da hoşuna gitmişti. Pars, Anka'ya yaklaştı .

"Aynı ikizler vakasında yaptığın hatayı tekrarlayacaksın! Senin yüzünden nasıl o küçük çocuk öldüyse yine ölecekler. Söylesene Meriç ile yalnız kaldığında gözlerinin önüne o çocuk gelmedi mi?" Pars'ın sözleriyle Anka kaskatı kesildi. Diğerleri de sessizleşmişti. Anka'nın yaşadığı şoktan çıkması birkaç dakikasını almıştı.

...

"Bak, Pars. Bu konu yıllar önce kapandı ve Anka'nın suçu da değildi, yaşananların hiçbiri. Bu konu bir daha açılmayacak. Eğer bu konuyu bir daha açarsan yüzüne yiyeceğin şey bir yumruktan daha fazlası olur, o zaman seni öldürürüm." Kaya, Pars ve Ozan'ı odada yalnız bıraktı. (GEN, 20)

***

"Elçin neden yaptın! Neden bize acı çektiriyorsun?" Elçin gözlerini kaçırdı.

"Sen hata yapmadın mı Anka? Hepimizden çok hata yaptın. Ege'yi öldürdün mesela bunlar sana bir şey hatırlatıyor mu?" Anka geri geri gitti ve Elçin'den uzaklaştı. Kaya sinirlenmişti Anka'ya bakarak "Artık söyleyeceğim." dediğinde Anka başını hayır anlamında salladı. Elçin ise elindeki silahı Anka'ya doğrultmuştu.

"Sen kumar oynamayı sevmez misin Anka? Sırf kendini kanıtlamak için Ege'nin heykelini bulmaya çalışmadın mı, Ege'yi öldürmedin mi?" Kaya, Anka'yı arkasına aldı. Yekta, Şebnem ve Tilki ise şaşkınlıkla onları izliyordu.

"Anka kendini ispatlamak için yapmadı bunu. Zorunda olduğu için yaptı. Eğer katille bu oyunu oynamasaydı katil beni öldürecekti." Elçin değişen yüz ifadesi ile Kaya'ya baktı ve silahını indirdi.

"Nasıl yani?"

"Katil beni rehin almıştı ama UVAT bunu size söylememeye karar verdi. Sadece Anka, Şebnem ve Ozan biliyordu."

"Ama neden?"

"Eğer ölürsem kaosun çıkacağından korktular ama Anka buna izin vermedi katille oyun oynamayı kabul etti." Anka'nın dolan gözleri Elçin'inkilerle göz göze geldi. (GEN, 50)

***

(UVAT GÜNLÜKLERİ) ["Son bölümü yazıyorum. Bugün Kaya ile görüşmeye karar verdim. Onu aradığımda bana çok sinirliydi. Onları yüzüstü bıraktığımı düşünüyorlar.

İsyan diye bir şey ortaya çıktı. Başlarında kim olduğunu bilmiyorum. Her şey gözlerimin önünde yanıp kül oluyor. İkizler enstitüsü karantina altında o yüzden malüvra oraya uğramadı. Ama isyan uğrayacak. Malüvradan ölen yüzlerce insana şahit oldum, isyan oraya uğrarsa demek oluyor ki malüvra da gelecek.

GEN | ÜÇLEMENİN TÜM KİTAPLARI düzenleniyorМесто, где живут истории. Откройте их для себя