5(4)7. Trajediler

375 46 51
                                    

5(4)7

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

5(4)7. Bölüm Özel Şarkısı: Mr. Sandman, SYML

Trajediler

3. Dalgaya 10 Dakika Kala.

Saat: 23.49

Yağmur, sallanan ince işlemeli büyük bir sandalyede ileri geri sallanırken çevresindeki oyuncakları inceledi. Gözleri bir süre oda kapısının hemen üstün yazılı "US"ta takılı kaldı. Küçük ayak sesleri duyunca kapının önündeki sarışın kıza baktı ve gülümsedi.

"Hoş geldin." dediğinde küçük kız onu duymazlıktan geldi. Yağmur'un yanına hızlı ve dengesiz adımlarla gelerek Yağmur'un yanına oturdu.

"Bana bunu okur musun?" dedi kısık ve ince bir sesle. Yağmur kızın elindeki masal kitabını aldı ve ismine baktı.

"Külkedisi demek." diye mırıldandı. Gözlerini kıza çevirip kızın önüne gelen sarı saçlarını düzeltti.

"Bu çok eski bir masal." dedi çocuksu bir sesle. Küçük kız anlamamış bakışlarla Yağmur'u süzerken Yağmur elindeki masal kitabını açtı.

"Bu kızın ismi Sindirella. Prensin balosuna gidiyor ancak saat on ikide geri dönmek zorunda." dedi masaldaki sarı saçlı prensesi göstererek.

"Bana benziyor." diye mırıldandı küçük kız ardından kendi kendine güldü. Kısa bir sessizlik oldu. Küçük kız masaldaki prensese bakmayı kesip Yağmur'a yöneltti büyük kahverengi gözlerini. Sessizlikten rahatsız olan kız, Yağmur'un kolunu dürttü ve sordu:

"Sindirella onun ismi mi oluyor?" Yağmur başını salladı ve bakışlarını tekrardan kitaba çevirdi. "Ancak ona Külkedisi diyorlar." dedi.

Küçük kız, kitaptaki resimlere dokundu.

"Kızın iki ismi mi var?"

"Yani... Öyle de diyebiliriz sanırsam." diye mırıldandı. gözlerini duvardaki saate dikmiş yelkovanın on ikiye yaklaşan her hareketini izliyor; on birdeki akrebin bir an önce ilerlemesini istiyordu.

Küçük kız, Yağmur'un saate bakmasını engellemek ister gibi Yağmur'un önüne geçti ve sağ kolundaki küçük harfleri gösterdi.

"Bu da benim ismim mi?" diye sordu. Yağmur'un kaşları çatıldı. Cevap vermedi. Kızın sağ kolunda küçük bir alanı kaplayan numaralara baktı.

"2516128 US"

"Hayır." dedi sert bir sesle.

"Senin ismin bu değil." Küçük kız ürkek, şaşkın bakışlarını Yağmur'a diktiğinde Yağmur sinirle ayağa kalktı. Küçük kız da peşinden koşmaya başladı.

Yağmur odadaki küçük , sarı renkli çalışma masasının üstünden bir kağıt ve kalem aldı, yere oturdu.

"Şimdi sana bir şey göstereceğim ancak kimse, kimse bilmemeli." dedi en az önceki kadar sert ses tonu ile. Küçük kız korkuyla büyüyen gözleriyle kağıda baktı ve başını salladı hızlıca.

GEN | ÜÇLEMENİN TÜM KİTAPLARI düzenleniyorHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin