XXXXVI. Yeni kralların eski krallıkları

459 62 200
                                    

46

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

46. Bölüm Özel Şarkısı: Roots, Imagine Dragons

Yeni kralların eski krallıkları

Kaya, enstitünün önüne arabayı park ettiğinde kapıda bekleyen bir asker onun arabasının kapısını açtı ve Kaya aşağı indi. Aynı asker arabaya bindi ve arabayı enstitünün arkasındaki boş alana aracı park etti.

Kaya enstitünün bahçesine girdiğinde birçok meraklı göz de onu izliyordu. Minyon, 14-15 yaşlarında bir kız, elinden tuttuğu Bade ile Kaya'nın yanına geldi.

"Nasılsın Kaya Abi? Anka Abla nasıl?" dedi kız, endişeli görünüyordu. Kaya, Bade'yi kucağına aldı.

"İyiyim Eda. İyi Anka da, endişelenme. Her şey yolunda mı?" diye sordu. Eda başını salladı. Ancak sessiz görünüyordu.

"İşler çok karıştı, sizin yanınızda kalamadık özür dileriz." dedi Kaya. Bu sırada enstitünün kapısında görünen Ozan ile göz göze geldiğinde dikkati dağılmıştı.

"Tekrar savaşmanızı istemiyorum." diye mırıldandı Eda. Kaya, Eda'ya çevirdi bakışlarını. Bade'yi yere bıraktı. "Her şey yoluna girecek." dedi. Ozan'ın yanına ilerledi, merdivenleri hızla tırmandı. Ozan meraklı bakışlarla onu izliyordu.

"İyi mi Anka?" diye sorduğunda Kaya "Evet, evet." diyerek geçiştirdi onu.

"Boğaç'ın aklında bir şey var. Sanırım bir yol buldu. Ancak orduyu hazırlamam gerek."

"Az önce Yekta geldi. Boğaç onunla da konuşmuş. X timini ve kendi askerlerinden birkaçını buraya gönderiyor." Kaya başını salladı.

"Kaçınılmaz sona geliyoruz." diye mırıldandı.

"Neden orduyu bu kadar erken hazırlıyoruz?"

"Anka'yı kurtarmak için." diye yanıtladı Kaya onu. Sonra duraksadı, kalabalığın arasında Tilkiyi gördü. "Tilki ile konuşacağım." dedi. Merdivenlerden aşağı inmeye yeltendi, enstitünün dışına çıkan Tilki'nin arkasından seslendi.

Sonra tekrar Ozan'a döndü.

"Boğaç, Aurum için hazırlanmamızı emretti ancak planlar değişti. Kimseye söyleme Ozan ama şu anda Dore'ye savaş açıyoruz." dedi. Ozan şok olmuş, şaşkınlıkla Kaya'ya bakarken Kaya Tilki'nin yanına ilerledi, gözden kayboldu.

Tilki'ye doğru yaklaştığında Tilki, "Ne oldu?" diye sordu sert bir sesle. Kapıda nöbet tutan askerler ise çaktırmadan onları izliyordu.

Kaya askerlerden birinin yanındakine "Bak şimdi kavga çıkacak." dediğini duydu. Onlara ters ters baktı ve Tilkiye çevirdi gözlerini.

"İçeri. Şimdi."

Tilki gözlerini devirdi. Enstitü binasına ilerlemeye başladıklarında ağızlarını bıçak açmıyordu.

GEN | ÜÇLEMENİN TÜM KİTAPLARI düzenleniyorWhere stories live. Discover now