Cesur Dünya 2. Kısım : 7 : En gizli şeyler, bodrumda saklıdır.

291 36 13
                                    

Cesur Dünya 2. Kısım: 7

En gizli şeyler, bodrumda saklıdır.

Şarkı: Gilligan's Island

(GIF: 2516128, UMAY ŞEBNEM ATEŞ)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(GIF: 2516128, UMAY ŞEBNEM ATEŞ)

Yıl: 3315

||

Gece, Aurora sınırlarına karanlık battaniyesini örteli saatler olmuştu. Kaya, sert yatakta dönüp duruyor, bir türlü uyuyamıyordu. Oflayarak yataktan doğruldu. Terden ıslanmış saçlarını yüzünün önünden çekti ve kendisini, küçük odasının ortasında, yalnız başına buldu.

Aklını birçok soru işareti kurcalıyor, midesinin kasılmasına neden oluyordu.
Yapması gereken ilk şey Dore ile iletişime geçmekti. Odasındaki küçük, kare renkli pencereyi açtı. Aurora binalarının ürkütücü arka bahçesine dikti gözlerini.

Yabani otları özensizce ayıklanmış, korkutucu bir gizli bahçeyi andıran bu arka bahçenin onu daha da korkuttuğunu fark edince pencereyi de kapadı.

Yere oturdu, sırtını yatağa dayadı. Başını ellerinin arasına almış, gözlerini zemine dikmişti.

İlk defa, yanında UVAT'tan kimse olmadan bir yerde bulunuyordu. Kafasını karıştıran bu duygu, onu kaybolmuş gibi hissettirmişti.

"Savaşı bitirmem gerek. Kimsenin daha fazla zarar görmemesi gerek."

Birkaç saat boyunca ne yapacağını planladı. Ardından istemese de uykuya yenildi.

Gün ışıkları odanın küçük penceresinden içeri girmeye başladığında Kaya'nın odasının kapısı tıklandı. Kaya, hızla gözlerini açtı ve elinin tersi ile ovuşturdu. Yatağının kenarındaki kaskı takarak kapıyı açtı.

"Christian, Elizabeth Aurora sizi bekliyor. 5 dakika içinde hazır olun, korumaları sizi alacak." Bu sözlerden sonra kapı adeta Kaya'nın yüzüne kapandığında Kaya, kendini hapiste olduğunu düşündü. Birkaç saniye kapı ile bakıştı ardından pencereye çevirdi bakışlarını. Gece hissettiği endişe, eskisi kadar yoğun olmasa da varlığını koruyordu.

"Buradan çıkmam gerek." diye mırıldandı kendi kendine.

Odayı toparladı. Aurora üniformalarını giydi ve Kaya değil, Christian olduğuna emin olana kadar aynaya baktı.

Odasının kapısı tekrar tıklandığında gözlerini aynadan çekti. Dişlerini sıkarak kapıyı açtı.

Kızıl saçlı, Aurora komutanlarından bir kadın neşeli bir sesle "Hazır mısın Christian?" diye sorduğunda Kaya başını salladı.

Dışarı çıktılar ve beyaz koridorda ilerlemeye başladılar. Ne kadar ilerlediklerinden emin değildi. Aurora, onun için Dore'den farklı olarak özenle inşa edilmiş, dar koridorlarla dolu bir labirentti. O, yön ve mekan duygusunu tamamen yitirene kadar beyaz duvarlar arasında dolaştılar. Bu tuhaf, ürkutücü durum yüzünden Kaya bir an fark edildiğini bile düşündü. Sonunda, bina kendini modern bir lobiye bıraktı.

GEN | ÜÇLEMENİN TÜM KİTAPLARI düzenleniyorWhere stories live. Discover now