- část 12.

8K 395 15
                                    

LOUIS:

"Ahoj Melbourne, máte se dobře?," zvolal nadšeně Liam a vstoupil na pódio. Jásající dívky mu nadšeně odpovídal. Přede mnou se otevřely silné, ocelové dveře a mně se naskytl pohled na blikající dav plný barevných cedulí. V levém kotníku jsem ještě neměl takovou jistotu, jako před nehodou, ale rozhodně se to den ode dne zlepšovalo. Koncert od koncertu jsem si to víc a víc užíval. Vlastně my všichni. OK...všichni jsme si to moc užívali, ale především Niall se Zaynem se těšili do Londýna. Zayn na Perrie, která od premiéry našeho filmu nosí na levém prsteníčku zásnubní prsten z bílého zlata s vybroušeným diamantem a Niall na nějakou dívku, která se asi jmenovala Chloe. Harry, jako ostatně vždycky, to bral s nadhledem a mám takový pocit, že mu bylo docela jedno, kde se právě nacházíme. Co Liam...hm...ten ukončil vztah se Sophiou. Přesný důvod nikomu neřekl, prostě se bránil, že se společně domluvil. A co já? Já si tuhle šňůru koncertů po Austrálii a Japonsku náramně užíval. Atmosféra koncertů se mi dostala do slova pod kůži. Těšil jsem se na každou další chvíli koncertu.

"I wanna live while we're young,

we wanna live while we're young," zazpíval jsem a právě v tuto chvíli se mi před očima vynořil význam těchto slov. Proč pořád dělat jenom to, co je správné? To, co od nás očekávají? Máme žít dokud jsme mladí...přemýšlel jsem opřený o zábradlí v tom nejvzdálenějším pravým rohu pódia. Dívky pode mnou se natahovaly pro mou ruku. Svůj zrak jsem upřel na velkou ceduli s nápisem: "I DROVE 1000 KM ONLY FOR YOU!!!" Páni...to už je docela dálka... Před očima mi zamávala dlaň a já na ni zareagoval zamrkáním. Otočil jsem se čelem k Harrymu a ležérně se opřel o zábradlí.

"Nad čím přemýšlíš?," naklonil se k mému uchu. Obočí se mi zvláštně zvlnilo, ale v koutkách mi zacukalo.

"Harry...pořád se na to ptáš a já ti POŘÁD odpovídám, že nad ničím. Užívám si jenom atmosféru koncertu. Je to tady skvělý...bude mi po tom smutno," zakřenil jsem se a pohled věnoval davu.

"Nezamlouvej to!," zasmál se a pěstí mi vrazil do ramene. Nakrčil jsem nosem a obloukem ho obešel k sedícímu Niallovi. Ten se jenom zazubil. Posadil jsem se vedle něho ve chvíli, kdy se ozvaly první tóny písničky "Over Again".

"Mělo mi být hned jasný, proč ke mně jdeš s takovým lišáckým úsměvem," uškrnul se, "víš, že tahle písnička se dá zpívat jenom vážně, že jo?" Zeptal se vážně, ale velmi uvolněně. Zasmál jsem se při vzpomínce na minulý koncert, kdy jsem na ubohého Nialla dělal takové obličeje, že při jeho sólu ze sebe nebyl schopný vydat ani jedno slovo, za to hlasitý smích.

"Já přece nic nedělám," odpověděl jsem mu nevinně. Jenom mi věnoval pohled s nakrčeným obočím, ale dál to už nekomentoval.

"...Body's intertwined with her lips," dokončil Liam své sólo a Niall se po mém boku zhluboka nadechl.

"Now she's feeling so low since she wnt solo

Hole in the middle of my heart like a polo

And it's no joke to me

So can we do it all over again," zanotoval Niall s pohledem upřeným ke mně, jestli náhodou nic nechystám. Já se na něho celou dobu koukal nevinně, jakoby nic.

"Louis, to se ti nepodobá," zamumlal v refrému.

"A co?," nechápal jsem.

"A co? Nechal jsi mě CELÉ sólo zazpívat bez smíchu, co máš v plánu?," uškrnul se a dával důraz na slovíčko "celé".

"No a?," nadzvedl jsem obočí v předstíraném nechápání.

"No a?," zopakoval po mně nechápavě, "to máš připravený na někoho jiného?"

Saving Angel (fan fiction with Louis Tomlinson)Where stories live. Discover now