82. BÖLÜM

96.4K 2.7K 371
                                    

KEYİFLİ OKUMALAR. BU BÖLÜMÜ SORDUĞUM SORUYU DOĞRU TAHMİN EDEN VEYA TAHMİNİ YAKIN OLAN OKUYUCULARIMA İTHAF EDİYORUM.

➡️karazeybekbinnur

➡️CadiDedilerr

➡️edabozkaya

➡️rmysa869

➡️gizemstary

➡️Aslzdemir303

➡️olmiyyy

➡️arzu60600

➡️edanurmiyyy

➡️gül_hikayeleri

GÖZÜMDEN KAÇIRIP İSMİNİ ES GEÇTİĞİM VARSA BENİ AFFETSİN.

--

Haftanın bitmesiyle içimi bir panik dalgası ele geçirdi. Hâlâ daha hiçbir şey tam değildi. Evi nasıl süsleyecektim? Ve en önemlisi de Melek anne Gece'ye ikizlerin gösterisinin olduğunu söyleyecekti ama Gece gösterinin olmadığını öğrenince eve gelecekti. Gerçekten kafam allak bullaktı. Ne zormuş yahu şu sürpriz işleri.

  Cuma akşamını salonda film izleyerek geçirdik. Filmi çoğu zaman olduğu gibi kocam seçmişti. Captain Fantastic. Doğrusu filmi beğenmiştim ve sıkılmamıştım. Ama filmin yarısında yine düşünceler esir almıştı beynimi. Olabildiğince düşünmemeye çalışıyordum zira kocam o lanet olası yeteneği ile tüm sürprizi bozacaktı. Orta masasındaki kolama uzanıp aldım. Bir yudum aldıktan sonra midemin bulanmaya başlaması ile bıraktım bardağı. Gece'ye çaktırmamaya çalışıp yüzümü ekşittim. Şu aralar bulantılar çok fazlaydı. Gece'nin farketmiyor oluşuna şanslıydım. Göz ucuyla bana bakıp kaşlarını çattı.

"Ne oldu?"

Omuzlarımı silkip başımı salladım.

"Hiçbir şey."

Ekşittiğim suratımı daha fazla görmemesi adına kafamı omzuna yasladım ve açmış olduğu ikinci filmi izlemeye başladım.

--

Cumartesi sabahı yağmur sesiyle açtım gözlerimi güne. Bu seste bulduğum huzuru başka neyde bulabilirdim acaba? İç sesimin yanıtı gecikmedi.

Tam da yanında uyuyor.

Kafamı yana çevirip hâlâ uyumakta olan kocama baktım. Öyle güzel programlanmış ki, hafta içi sabahın köründe uyanabiliyordu, hafta sonu ise özgürce uyuyordu. Ben uyandırmasam öğleye kadar uyuyacağına adım kadar emindim. Bu defa uyandırmamaktan yana oldum ve yataktan kalkıp üzerime hırkamı geçirdim. Banyoya girip elimi yüzümü yıkadıktan sonra aşağı indim. Fatma teyze her zamanki gibi sofrayı kurmuştu ve bizi bekliyordu.

"Günaydın," diye seslendim. Beni görünce gülümsedi.

"Günaydın evladım."

Yaptığı dereotlu poğaçanın kokusu ta buraya kadar geliyordu. Poğaça demişken... Gece'nin pastasını da bir pastaneye sipariş etsem iyi olacaktı. Ancak yapabilirlerdi.

"Gece'yi uyandırmayacak mısın yine kızım?"

Hafif imalı bakışlarına karşılık gülümseyip konuştum.

"Kıyamadım uyandırmaya."

Bana gerçek bir anne şefkati ile baktı.

"Allah sizi gerçekten birbiriniz için yaratmış."

GECENİN IŞIĞIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin